Be focused

Van diverse zorginstellingen kregen wij de vraag om snel inzicht te verkrijgen in hoeveelheid uren die zorgprofessionals besteden aan cliëntgebonden tijd (directe, indirecte en reistijd). De uitdaging zit vooral in hoe dit beschikbaar te krijgen in een gebruiksvriendelijke omgeving zoals AFAS Insite.

Inzicht in productie

Doordat er binnen GGZ instellingen veel wordt gevraagd van zorgprofessionals, naast cliëntgebonden tijd, is het van groot belang dat er gezonde verhoudingen blijven bestaan en anders bijgestuurd moet worden. De informatie is al beschikbaar; in het ERP pakket (AFAS Profit) wordt binnen de salarisadministratie het werkrooster van de medewerker geregistreerd, en in de HR module leggen we de verlofregistratie vast.

Hiermee zijn de beschikbare capaciteit per periode vastgelegd. Door een norm te kiezen per medewerker (afhankelijk van neventaken en –projecten) kunnen we per periode de verwachte cliëntgebonden tijd vaststellen. De gerealiseerde cliëntgebonden tijd is ook al beschikbaar: vanuit het ECD (Medicore) leggen we per DBC en per cliënt vast hoeveel cliëntgebonden tijd we besteden.

Even fixen?

Dan is de opgave simpel: deze twee informatiestromen gecombineerd visualiseren in een dashboard. Zo gezegd, zo gedaan? Niet helemaal. Er dienen twee koppelingen te worden gemaakt (AFAS ERP en Medicore ECD) die dagelijks een derde applicatie (BettyBlocks) voorziet van de gewijzigde / nieuwe registraties. Door middel van een unieke sleutel (in dit geval het medewerker id). Gelukkig zit tegenwoordig alles in de cloud en levert BettyBlocks standaard tooling voor koppelingen. Na wat gepuzzel, waren de koppelingen en het dashboard gereed.

Weer een nieuwe applicatie?

Voor het ontsluiten van het dashboard (productiviteit per medewerker) hebben we gekozen om niet weer een aparte website in het leven te roepen. We ontsluiten via het intranet (o.b.v. b.v. AFAS Insite) een integratiepagina van Betty Blocks. Door middel van single sign on wordt een medewerker herkent en hoeft deze maar 1 keer in te loggen!

Dus wat merkt de medewerker hiervan? Bijna niks. Er wordt functionaliteit toegevoegd aan het intranet en deze is volledig op zijn/haar situatie ingericht. Een medewerker ziet zijn/haar eigen productiviteit en van zijn/haar team. Een teammanager kan over meerder teams heen kijken en de directie heeft een totaaloverzicht, een per team én een per medewerker.

What’s next?

Bij het inlezen van zorgactiviteiten hebben we ook de voorbereiding getroffen om DBC gegevens in te lezen. Daarnaast kunnen we het grootboek bekijken uit AFAS en richting kostprijs per DBC gaan werken. Ook is er interesse gewekt van somatische zorginstellingen die meer met inzicht in productiviteit willen gaan doen. Hele mooie ontwikkelingen dus.

Wilt u meer weten over onze koppelingen?

Lees hier verder

Jeroen Schenk

Managing Partner

Jeroen Schenk

Managing Partner

©2018 Cure4 |

Over Cure4 | Werken bij Cure4 | Privacy Statement | Disclaimer
Contact